Sådan starter du din egen blog

Er et af dine nytårsfortsæt, at du ønsker at starte den blog, du altid har drømt om? I denne artikel kan du læse om fem gode råd til, hvordan du kan starte din egen blog i løbet af ingen tid.

Køb dit eget domæne

En af de første ting, som du skal krydse af på listen, som ny blogger er at købe dit eget domæne. Det at have et domæne, er meget mere seriøst end at have en blog som fx mitnavn.wordpress.com, som fortæller alle højt og tydeligt, at du ikke engang investerer penge i dit eget brand.

Mens du brainstormer domænenavnet er det vigtigt, at du også tjekker om navnet er tilgængeligt på de sociale medier Instagram, Facebook og Twitter. På den måde kan du lægge basen for en god visuel identiet.

Der er naturligvis mange forskellige webhoteller, som giver dig mulighed for at købe dit nye domæne. Find det bedste webhotel her , og gå derefter videre til at planlægge indholdet til siden.

 

Blog om et tema du har interesse i

Det siger nærmest sig selv, men det er vigtigt, at du vælger at blogge om et tema, som du rent faktisk synes er interessant. Dette gælder lige meget om du blot ønsker at blogge i din fritid, eller om du målrettet satser på at gøre det til et fuldtidsarbejde.

En global undersøgelse fra Blogging Industry & Buiness Annual Report viste tidligere, at kun 25 procent af deltagerne i spørgeundersøgelsen startede deres blog for at kunne leve af det, mens resten var motiverede af en passion for emnet, og så det som en mulighed for at tjene nogle ekstra penge.

Men lige meget hvad er det altså vigtigt, at du brænder for emnet. På den måde bliver det nemmere at skrive artikler og dele videoer, billeder mm. som folk har lyst til at læse og se.

 

Bliv en haj til billedredigering

De sociale medier er vigtige for at din blog kan vokse, og dette gælder især Instagram. Derfor er det essentiel,t at du er god til at redigere billeder og videoklips. Heldigvis findes der aftenskoler, der kan lære dig netop dette, og du kan også finde mange gode ”how to” videoer på YouTube.

 

Tør at sige nej til et produkt

Når du efterhånden får mange følgere på sociale medier som Instagram, vil du opleve, at du modtager tilbud fra virksomheder, der ønsker at give sponsorater og donationer som tak for, at du viser deres produkt frem på din blog. Her er det vigtigt, at du tør sige nej til et produkt og vælger aftaler, som giver mening for dig og din blog. På den måde opbygger du et brand som virksomhederne har lyst til at bruge og betale for.

 

Networking med andre bloggere

De andre bloggere er ikke dine konkurrenter, tværtimod. Det anbefales at opbygge venskaber med andre succesrige bloggere, så i kan dele indhold, støtte hinanden og reklamere for hinanden. Derfor er det en god ide at deltage i blogger events eller skrive til andre bloggere på fx Instagram.