Pas på miljøet – det handler om vores fælles fremtid

Vi lever i en tid, hvor elektronik og forbrug styrer vores hverdag. Dog har disse ting i kombination med den nye standard for ’det gode liv’, en tydelig effekt på vores miljø og naturrige omgivelser.

I løbet af det seneste årti, har der været mange debatter omkring miljøet og hvordan vi som mennesker skal passe på det.

Det handler om at købe CO2-venligt, genbruge og naturligvis spare på både vand, varme, el og energi. Dog har mange forbrugere, især i den øvre middel- og overklasse, et behov for at købe nye og dyre ting.

Dog kan disse to grupper af forbrugere være i front på et punkt, hvor personer med lavere indkomst og rådighedsbeløb, har sværere ved at følge med.

 

Pas på miljøet – køb økologisk og bæredygtigt

Det handler om at købe økologisk, hvilket i en almindelig husholdning kan være et økonomisk problem, når det både handler om fødevarer, tekstiler, rengøringsmidler og andet, der skal have det danske Ø-mærke.

Der findes dog mange ting, man kan gøre for at leve op til de nye standarder for bæredygtigt indkøb og stadig have grønne tal på kontoen.

Har man ikke et stort rådighedsbeløb, kan man vælge at dele sine indkøb op, således at man f.eks. vælger økologisk frugt og grønt, eller økologisk kød og fjerkræ.

På denne måde kan man passe på miljøet ved at vælge varer, der enten ikke er sprøjtede, eller med visheden om bedre dyrevelfærd. Du kan læse mere om miljø hos Jane på createyourtree.dk.

Andre bæredygtige indkøb man kan gøre sig i det daglige, er naturligvis at hoppe med på genbrugsbølgen.

Dette kan gøres ved at købe børnetøj, legetøj, bøger, film, elektronik og andet på genbrugsmarkeder, loppemarkeder eller ved hjælp af de mange køb- og salgssider der findes.

Samtidig kan man bidrage til at passe på miljøet ved selv at levere sine gamle ejendele til genbrug.