Ball Group solgt af Axcel

Endnu en dansk tøjkoncern skifter hænder og det er med mere end 120 butikker og med en fed bundlinje.

Det er Axcel som har solgt Ball Group. Det er også koncernen bag hele tøjkæden Zizzi, hvor fokus mere ligger på de kurvede kvinder.

Prisen er ikke offentliggjort, men køberen er den tyske kapitalfond Findos Invester, som i forvejen har det enormt sucessfulde brand Mos Mosh i folden.

At vi nu sælger, vidner om, at vi har været i stand til at eksekvere vores plan om at transformere Ball Group til ledende aktør i nichemarkedet for plus-size mode

 

Sådan lyder det i en skriftlig kommentar fra den ansvarlig Asbjørn Mosgaard Hyldgaard til Børsen. Han fortsætter…

Resultaterne de sidste tre år vidner om, at Kuno Kildetoft (adm. direktør Ball Group, red.) og hans team har leveret et eminent arbejde, der til fulde lever op til vores forventninger

 

Tilbage I 2016 frasolgte Ball Group alle sine brands men på nær Zizzi. Det skete efter en svær periode, hvor bundlinjen var helt nede i minus 41 millioner kroner.

Men gennem de seneste år er koncernen igen kommet på fode. Omsætningen for 2018 vokser med over 100 millioner kroner til 590 millioner, mens den primære drift også tager et tigerspring og lander på 51,5 millioner. Bundlinjen går fra minus til et plus på 23,8 millioner.

– 2018 var et succesfuldt år for Ball Group. Mere end noget andet markerer året fuldførelsen af den strategi og transformationsproces, der blev sat i værk i 2016, skriver ledelsen i en kommentar til regnskabet.

Tidligere satsede Ball Group på at have franchisebutikker, men nu er koncernen gået over til en forretningsmodel, hvor man selv ejer sine butikker. Samtidig er der skruet op for nethandlen.

Kilde: Børsen

Hjælp fra: Eves.dk